Vereniging Russisch sprekenden - Brabant

Nieuwe tournee van Don KosakenChor Russland: A Russian Serenade

    
Met groot genoegen maakt het Don KosakenChor Russland zijn nieuwe tournee bekend. De nieuwe tournee, met concerten in november en december 2016 in Nederland en Duitsland bied een interessant musicaal programma. Een overzicht met concerten kunt u hier aantreffen.

C удовольствием мы можем сообщать о новом турне по Голландии и Германии в ноябре и декабре 2016-го года. Мы презентируем зрителям нитересный музикальный програм. Здесь вы сможете найти польный список концертов.

Het Don KosakenChor Russland werd in 1992 opgericht, nadat toenmalig president Jeltsin toestemming had gegeven om de Kozakken de status van keurkorps te verlenen. in 1999 vierde het koor zijn eerste lustrum en werd het de status ‘Legerkoor van het grote Donleger’ toegekend. in het jaar 2000 trad het koor op in het Witte huis te Moskou. Dit concert zorgde voor een spectaculaire doorbraak in Europa met overal uitverkochte zalen. Vele Europese televisiezenders deden verslag van dit bijzondere optreden, waaronder NOS-Journaal, RTL-Deutschland en RTL-Nederland. In juli 2001 maakte het Don KosakenChor Russland in Moskou een cd-opname en werden de eerste opnamen gemaakt voor een televisie special